Over onze teckels

Een paar woorden over onze teckels

Voor ons zijn de teckels geen fokkerij. Ze zijn onze passie, ons leven en onze liefde. Een liefde die al heel lang geleden begonnen is.
In het begin hadden we altijd kortharige teckels. Na het overlijden van Ziuta, die dertien jaar bij ons is geweest en heel bijzonder was, hebben we besloten om over te stappen op langharige teckels. Tegenwoordig wonen er zeven teven en een reu bij ons: dwergen en kaninchen.

Iedereen stelt ons de vraag waarom we gekozen hebben voor teckels. Wij hebben geen idee. Wij weten alleen dat elke teckel anders is en dat elke teckel denkt dat het een mens op korte poten is. Wij weten dat ze eigenwijs zijn, vastberaden en toch heel vriendelijk, loyaal en aan hun eigenaar gehecht. Van deze karaktereigenschappen houden wij waarschijnlijk het meest.
We zijn lid van de Nederlandse Teckel Club, Fédération Cynologique Internationale en de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland. Onze meiden vallen onder de vaste zorg van dierenarts dr Oman Marvan van dierenkliniek „Het Zicht”.

Onze teckels worden regelmatig onderzocht en ingeënt. Ze nemen regelmatig deel aan nationale en internationale hondententoonstellingen en met succes.

Teckelkennel van het Zocona Palace – teckel langhaar pups – teckel kaninchen langhaar & teckel dwerg langhaar